Companii

HTI a trecut din nou pe primul loc pe RASDAQ

02.11.2005, 18:28 14

Brokerii de la HTI Valori Mobiliare, unii dintre cei mai activi de la inceputul anului pe piata RASDAQ, au revenit datorita tranzactiilor derulate in octombrie pe locul intai in topul brokerilor care au intermediat tranzactii pe aceasta bursa.

De la inceputul anului, brokerii de la HTI s-au aflat constant pe primele pozitii in clasamentul brokerilor pe RASDAQ, gratie in mare parte tranzactiilor derulate cu actiunile producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti.

In octombrie, actiunile Biofarm au fost din nou cele mai tranzactionate de pe piata, cu un rulaj total de 26,9 milioane de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro). Pe parcursul lunii trecute, omul de afaceri Dumitru Tudor a continuat sa-si consolideze pozitia detinuta in cadrul Biofarm, ajungand sa detina in prezent peste 11% din actiunile societatii.

Tudor este client al HTI, dar mai lucreaza si cu alte societati mari de pe piata, precum Raiffeisen Capital & Investment sau BCR Securities.

"Ne-am castigat locul intai pe RASDAQ datorita tranzactiilor importante pe care le-am facut pe aceasta piata, dar nu neaparat datorita operatiunilor facute pe un anumit emitent sau pentru un anume client. De altfel, noi am fost de la inceputul anului foarte activi pe RASDAQ", a comentat Daniel Tepes, presedintele HTI Valori Mobiliare.

Tepes a mai precizat ca, pe parcursul lunii trecute, prin intermediul HTI mai mult s-a cumparat decat s-a vandut. "Suntem cumparatori neti. Noi credem de altfel ca momentul e foarte bun de cumparare atat pe RASDAQ, cat si la Bursa de Valori", a mai spus presedintele HTI.

Luna trecuta, acesti brokeri au intermediat tranzactii de 3,5 milioane de euro, aferente unei cote de piata de 13,5%. De la inceputul anului, HTI a intermediat transferuri de 39,5 milioane de euro, aferente unei cote de 10,7%, care au pozitionat societatea primul loc in topul brokerilor pe aceasta piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO