Companii

Iaurturile au adus un profit de 10 mil. euro grupului Danone

06.07.2006, 18:45 19

Compania Danone Romania, filiala locala a grupului alimentar francez cu acelasi nume, a raportat anul trecut un profit brut de 9,7 mil. euro (35,4 mil. lei), in crestere cu 53% fata de 2004. In lei, profitul Danone a crescut cu 37% fata de anul precedent.
"Romania este o tara cu potential pentru dezvoltarea categoriei de produse lactate, iar investitiile Danone in aceasta directie au dat rezultate", a declarat Milena Nedelcu, director de comunicare al Danone Romania.
Anul trecut, Danone Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro, in crestere cu 45% fata de 2004. In ceea ce priveste estimarile pentru acest an, reprezentantii Danone au declarat ca intentioneaza sa pastreze ritmul de crestere de 45% consemnat anul trecut.
Danone a intrat in acest an pe o noua categorie din piata lactatelor, cea a laptelui proaspat. Potrivit datelor companiei de cercetare MEMRB, pe piata lactatelor, laptele detine o cota de 36% din vanzarile volumice, similara cu cea a iaurturilor. Ca urmare a abordarii unei noi categorii, dar si pentru a sustine portofoliul de marci existente, Danone a crescut bugetul de marketing cu 25% in acest an. Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze care este valoarea investitiilor in promovare.
In prezent, peste 95% din produsele marca Danone prezente pe rafturile din Romania sunt realizate in fabrica de la Bucuresti. Potrivit reprezentantilor companiei, cele 13 branduri produse de Danone in Romania sunt prezente in 80% din magazinele care comercializeaza produse lactate proaspete.
Grupul Danone este prezent pe piata romaneasca din 1996, unde a realizat investitii de aproximativ 30 mil. euro. Firma detine, potrivit reprezentantilor companiei, o cota de piata de 50% pe piata produselor lactate proaspete, oferta incluzand mai multe sortimente de iaurt si smantana. Compania Danone Romania face parte din grupul alimentar francez Danone, unul dintre liderii mondiali ai industriei alimentare, prezent in 120 de tari. Anul trecut, profitul operational al grupului Danone a crescut cu 8%, la 1,173 mld. euro, pe baza unui avans al vanzarilor de 6,7%, la 13,024 mld. euro.
Piata produselor lactate s-a ridicat anul trecut la circa 800 mil. euro, principalii jucatori fiind Friesland, Danone, LaDorna, Hochland, Albalact, Covalact (aflat in parteneriat cu Campina). Romania a negociat cu Uniunea Europeana o cota de 3,3 mld. hectolitri, din care circa 1,2 miliarde sunt realizate in sistem industrializat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO