Companii

ICPE Bucuresti dezvolta un motor electric pentru un nou model de scuter hibrid

24.01.2010, 23:00 312
Institutul de Cercetari Electrotehnice ICPE SA din Bucurestidezvolta un motor electric destinat echiparii unor viitoare modelede scutere hibride care vor fi realizate de o companie franceza dinindustria auto.

"Participam, in calitate de parteneri ai unei firme franceze, larealizarea unui scuter hibrid care va avea plasat motorul electricin roata, iar daca produsul dezvoltat de noi va trece testele dintoamna, acesta va fi certificat si introdus in productie, ICPEurmand sa asigure in calitate de furnizor sistemul electric deactionare", a declarat directorul Departamentului Servomotoare dincadrul institutului, Mihaela Scortescu. Autonomia scuterului hibridva depinde de sursa de alimentare asupra careia va decidebeneficiarul. Pana in momentul de fata, institutul a realizat siechipat cu motoare mai multe modele experimentale de vehicule,printre care automobile de clasa mica si medie si un microbuz, insasistemele dezvoltate de ICPE nu au ajuns sa fie produse in serie.Institutul de Cercetari Electrotehnice ICPE SA este detinut inproportie de 62% de asociatia salariatilor , restul actiunilorapartinand SIF Muntenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO