Companii

Imofinance ia terenuri de 5 mil. euro in Capitala

Imofinance ia terenuri de 5 mil. euro in Capitala

Iosif Pop: Pregatim deja o noua achizitie in zona Mosilor din Bucuresti

29.09.2006, 19:28 154

Compania Imoinvest, membra a grupul Imofinance din Cluj-Napoca, condus de fostul presedinte al Bancii Transilvania Iosif Pop, a achizitionat un teren cu o suprafata de 52.800 de metri patrati in zona Tunari - Otopeni din nordul Capitalei, unde ar putea fi dezvoltat un complex de vile.
Valoarea tranzactiei se situeaza in jurul valorii de doua milioane de euro, potrivit unor estimari care iau in calcul preturile practicate pe piata.
Bugetul alocat achizitiei de terenuri in Bucuresti de catre Imofinance se apropie de 5 milioane de euro.
"Strategia noastra este de a achizitiona terenurile din fonduri proprii si de a dezvolta apoi proiecte imobiliare pe care sa le finantam in proportie de circa 80% din imprumuturi bancare. Bucurestiul este o zona atractiva si pregatim deja o noua achizitie in zona Mosilor", a comentat pentru ZF Iosif Pop, presedintele Imofinance. Potrivit lui Pop, Imofinance intentioneaza sa vanda o casa renovata recent, situata in apropiere de zona Foisorul de Foc din Capitala. Imoinvest este dezvoltatorul proiectelor imobiliare din cadrul Imofinance, afacere controlata de un grup de investitori privati din Cluj si Sibiu.
Printre principalii actionari ai grupului Imofinance condus de Iosif Pop se numara unii dintre fondatorii operatorului de cablu Astral Cluj, vandut anul trecut americanilor de la UPC, precum Sorin Ghite sau omul de afaceri sibian Gheorghe Calburean, care detine compania Dafora Medias.
In luna iunie a acestui an, compania a inceput constructia unui ansamblu rezidential in Cluj, de sapte imobile cu trei etaje, care va cuprinde 160 de apartamente, cu una si doua camere. Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro.
Pentru terenul achizitionat in zona Tunari - Otopeni, urmeaza sa fie realizat un studiu de piata pentru a testa cererea din zona, fiind posibila dezvoltarea unui cartier de vile din clasa medie-superioara.
Grupul Imofinance s-a lansat pe piata imobiliara cu dezvoltari in zona Clujului si a Sibiului, iar acum vizeaza Capitala. In Sibiu, proiectul vizeaza apartamente cu una si doua camere destinate tinerilor, cu preturi la nivelul a 45.000-50.000 de euro pe unitate locativa.
Proiectul este construit pe un teren de peste 9.400 metri patrati si va fi finalizat la sfarsitul anului viitor. La Cluj, Imofinance va investi 17,4 milioane de euro pentru constructia a 174 de case duplex, in localitatea Jibou.
Locuintele vor fi construite pe un teren de 11.000 de metri patrati si vor avea cate 500-800 de metri patrati de teren fiecare, ansamblul fiind in faza de proiectare. Lucrarile sunt programate sa inceapa in perioada imediat urmatoare.
Piata de real estate din Romania este cotata in acest moment printre cele mai bune oportunitati de investitii din Europa. Deja, pe piata Capitalei, pe langa dezvoltatorii imobiliari autohtoni si cei straini veniti in anii '90, au venit acum mari fonduri de investitii specializate, care numai in prima jumatate a anului au bifat tranzactii cu valori de peste 200 de milioane de euro. Grupul Imofinance cuprinde companiile Imoinvest, responsabila de investitii prin achizitii si constructii imobiliare, si Imocredit, specializata in activitatile de sustinere financiara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels