Companii

Impact a livrat primele case la Oradea

06.10.2005, 18:49 124

Primele cinci locuinte din cartierul Europa pe care compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti il construieste la Oradea au fost ieri predate proprietarilor.

Proiectul, in valoare totala de 22 de milioane de euro, vizeaza construirea a 150 de case pana la sfarsitul anului 2006.

"Astazi avem in stadiul de finalizare 91 de case, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie predate 22 de locuinte, cu perioada de varf a proiectului in anul 2006", a declarat Eugenia Trofin, directorul regional al Impact.

Pana in prezent, 60 din cele 150 de case au fost deja vandute. Suprafata minima construita este de 150 - 180 metri patrati, pretul pornind de la 64.000 de euro si urcand in functie de finisajele solicitate de proprietari.

Suprafetele loturilor de teren variaza, de asemenea, intre 200 si 500 de metri patrati, acestea urmand sa fie vandute sau concesionate de catre Primaria Oradea.

"Contractul a inceput timid si greu. Au fost multe probleme de rezolvat atat pentru noi, cat si pentru Primaria Oradea, care ne-a pus la dispozitie terenul, cat si pentru regiile locale, care s-au obligat sa aduca utilitatile la limita proprietatii", a mai spus Trofin

Cartierul va beneficia de o securitate sporita in conditiile in care accesul se va face pe baza de cartela, iar angajatii unei firme de paza vor supraveghea tot timpul zona.

"Cartierul Europa are ca public tinta oradenii care vor sa scape de la bloc. Practic, daca omul isi vinde apartamentul si mai ia ceva bani imprumut se poate muta oricand la casa", spune Antonio Zarnescu, director de comunicare al firmei Impact.

Santierul pentru noul cartier a reprezentat o oportunitate pentru furnizorii de materiale de constructii, comenzile pentru acest proiect depasind 6,5 milioane de euro.

Cartierul Europa nu este singurul proiect al firmei Impact demarat la Oradea. In prezent se lucreaza la constructia cartierului Lotus din Strada Facliei, zona traditional rezidentiala a municipiului, unde, pe o suprafata de 20.000 de metri patrati, vor fi ridicate 39 de vile.

Valoarea investitiei se ridica la peste 3,5 milioane de euro, iar prima casa va fi inaugurata in cursul lunii noiembrie.

Impact a inregistrat in ultimii ani cresteri importante ale afecerilor, insa profitul a avut o evolutie mai modesta. Compania si-a dublat vanzarile in primul semestru al anului, pana la 17,9 milioane de euro. Profitul companiei

s-a ridicat 2,2 milioane de euro, mai mare cu doar 13% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut. Impact are proiecte de ansambluri rezidentiale in mai multe orase ale tarii printre care Bucuresti Constanta sau Oradea.

"Pana in anul 2011 intentionam sa avem santiere inca in zece orase", spune Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO