Companii

Importatorul Porsche, profit mai mare ca Dacia

20.08.2009, 19:38 27

Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata locala, cu afaceri de peste 992 de milioane de euro in 2008, a inregistrat la nivelul anului trecut un profit de 71 de milioane de euro, cu 11 milioane peste cel realizat de Automobile Dacia, divizia locala a grupului Renault, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.
In medie, Dacia avea anul trecut un numar de 13.274 de angajati, in timp ce Porsche Romania avea 186 de angajati. "Dacia obtine profit atat din vanzarile din Romania, cat si cele din Europa de Vest, dar si din colectiile de CKD-uri care le vinde la uzinele Renault din Rusia, spre exemplu. Pe de alta parte, Porsche Romania vinde numai pe piata locala", a spus Marius Carp, analist al pietei auto, care a detinut anterior functia de director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Carp a subliniat ca cele doua companii nu se pot compara din punct de vedere al rezultatelor, deoarece activeaza pe doua segmente diferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO