Companii

Importatorul Toyota accelereaza spre afaceri de 115 mil. euro

Importatorul Toyota accelereaza spre afaceri de 115 mil. euro
07.08.2006, 18:47 15

Toyota Romania, importatorul automobilelor Toyota pe piata locala, estimeaza pentru acest an o crestere cu 52% a vanzarilor, materializata intr-o crestere a cifrei de afaceri de 48%, pe fondul extinderii retelei de dealeri si al lansarii unor noi modele, potrivit estimarilor companiei.
Obiectivul de crestere a cifrei de afaceri cu 48% in 2006 ar continua rezultatele puternic ascendente din 2005, cand cifra de afaceri a celor de la Toyota a fost de 78 de milioane de euro, in crestere cu 61% fata de valoarea din 2004 (47 mil. euro). Astfel, Toyota Romania ar putea ajunge in acest an la afaceri de 115 milioane de euro.
Dupa primele sapte luni ale anului, compania se afla in grafic cu vanzarile, comercializand circa 3.000 de unitati, in crestere cu 48% fata de cele 2.022 de masini comercializate in aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea s-a datorat lansarii noului model de clasa mica Yaris (foto) si a SUV-ului RAV 4, precum si a modelului Aygo, care a fost vandut in peste 100 de unitati. Cel mai vandut model Toyota de pe piata locala, in primele sapte luni ale anului, este Corolla, cu aproape 800 de unitati.
Pana la sfarsitul anului, Toyota Romania isi propune o crestere a vanzarilor de 52%, ceea ce ar reprezenta comercializarea a 6.000 de unitati, fata de cele 3.913 masini vandute in 2005.
Toyota avea la sfarsitul primului semestru din acest an o cota de piata de 1,8% din piata locala de automobile, aflandu-se pe locul zece in topul importatorilor.
Reteaua de dealeri a importatorului numara 15 parteneri, cu peste 20 de centre de comercializare in Bucuresti, dar si in cele mai importante orase din tara, precum Cluj, Iasi, Timisoara sau Craiova.
Piata autovehiculelor de import a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere importanta, de 31,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind pragul de 58.000 de unitati vandute, potrivit APIA.
Toyota a depasit Ford Motor la numarul de unitati vandute in luna iulie pe piata din Statele Unite si a devenit a doua companie dupa General Motors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO