Companii

In contra curentului: Farmexpert a majorat salariile cu 10%

29.10.2009, 23:20 1098

Distribuitorul de medicamente Farmexpert, unul din principaliijucatori de pe piata de profil, a angajat 34 de oameni anul acesta,marindu-si efectivul pana la 720 de persoane, si a crescutsalariile cu 10-15%, neavand un plan in ceea ce priveste reducereacosturilor.

"Nu am operat reduceri de costuri. Avem un plan sa crestem cifrade afaceri, plan care s-a realizat. Suntem intr-o industrie cuprobleme specifice. Nu am avut motive sa reducem costurile saunumarul de angajati", a spus Octavian Iacob, directorul executiv alFarmexpert.

Distribuitorul a avut in prima jumatate a acestui an o cifra deafaceri de 109 mil. euro, in crestere cu 49% raportat la acelasiinterval din 2008, si un profit net de 2 mil. euro, in scadere cu25%. Cresterea afacerilor a fost determinata de produsele intratein ultimii ani in portofoliu, in timp ce scaderea profitului a fostmarcata de cresterea provizioanelor pentru clientii rau-platnici."Nu s-a revazut planul pentru acest an. Este un plan realizabil", aadaugat Iacob.

Pentru 2009, compania are prevazute afaceri de 254 mil. euro sio marja de profit de circa 2%.

Distribuitorul a incheiat un parteneriat cu producatorulaustriac Kwizda Pharma pentru promovarea si distributiaproduselor.

Anul acesta sunt disponibile doua produse, iar in urmatorii treiani vor fi in total 14 produse in arii precum medicamentelecardiovasculare, ale sistemului nervos central, dermatologice,raceala si gripa, dar si dispozitive medicale. Vanzarile inurmatorii trei ani sunt preconizate la 2 mil. euro.

Farmexpert este in discutii cu mai multi producatori strainipentru largirea portofoliului, insa discutiile s-ar puteaconcretiza cu zece dintre ei. Noile portofolii vor genera vanzaride 20 mil. euro in urmatorii ani. Pe piata distributiei demedicamente Farmexpert concureaza cu Mediplus, Relad, Farmexim,Fildas, Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO