Companii

În insolvenţă, retailerul Leonardo vrea reducerea la jumătate a pierderilor

Leonardo pariază pe afaceri de 60 de milioane de euro şi pe reducerea la jumătate a pierderilor

Autor: Cristina Roşca

14.08.2012, 00:06 243

Leonardo, cel mai mare retailer local de încălţăminte şi marochinărie, intrat în insolvenţă în a doua parte a anului 2009, speră să îşi reducă pierderile în acest an la jumătate faţă de 2011, când s-au ridicat la 6,3 mil. euro.

"La nivel operaţional, datorită procesului continuu de eficientizare a businessului, printre altele şi prin îm­bunătăţirea reţelei de magazine, am înregistrat în prima jumătate a anului o îmbunătăţire a performan­ţelor cu 25% faţă de 2010. Pentru întregul an 2012 estimăm o îmbună­tăţire a performanţelor operaţionale cu până la 50% faţă de anul precedent", spune Radu Lotrean, fondator şi coordonator al departamentului de ofertare al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), companie responsabilă cu reorganizarea judiciară a retailerului Leonardo.

Ultimul an în care Leonardo a terminat pe plus a fost 2007, an în care profitul s-a situat la 2,5 milioane de euro. În anii care au urmat compania a trecut pe pierderi ce depăşesc 70 mil. euro pentru perioada 2008-2011.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO