Companii

În topul celor mai profitabile firme americane: producătorul de sonde Cameron transformă în profit un sfert din tot ce vinde

În topul celor mai profitabile firme americane:...

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2015, 00:06 1003
Americanii de la Cameron, un business de 10 miliarde de dolari la nivel global care livrează utilaje petroliere, au reuşit să lucreze anul trecut prin cele două fabrici pe care le deţin în România la o marjă de profit de 24%.
 
Acesta este cel mai bun indicator de profitabilitate din topul celor mai mari 30 de companii active pe plan local în domeniul echipamentelor energetice.
 
În vara acestui an, operaţiunile Cameron, inclusiv cele din România, au fost preluate de un alt grup american, Schlumberger, un colos  de 48,5 miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajaţi activi în 85 de state, inclusiv pe plan local. Tranzacţia a fost de 14,7 miliarde de dolari.
 
Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, anul trecut Cameron România a raportat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, cu 14% mai mare decât cea din 2013, şi un profit net de aproape 286 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO