Industrie

Barometrul Industrial: Industria a intrat în picaj în decembrie 2016

Barometrul Industrial: Industria a intrat în picaj în...

Autor: Cristina Bellu

25.01.2017, 12:30 159

Activitatea în industrie a scăzut în decembrie 2016 cu 8 puncte sub pragul de 50 de puncte, care desparte expansiunea de contracţie, după ce semnele de încetinire apărute în septembrie s-au accentuat în octombrie şi noiembrie.

Potrivit datelor Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA) -, în decembrie, activitatea a căzut puternic. „Indicatorul pentru volumul producţiei“ a scăzut de la 55 de puncte în noiembrie, la 42 în decembrie.

“Căderea a fost dramatică pentru că a cuprins 90% din indicatorii măsuraţi de Barometru. Astfel, indicatorul pentru comenzi noi a scăzut de la 53 în noiembrie la 44 în decembrie., stocurile s-au redus de la 45 la 43 de puncte, comenzile neexecutate erau la 46 de puncte şi au scăzut la 41 de puncte.  În acelaşi timp, indicatorul pentru numărul de angajaţi a coborât de la 51 de puncte, la 45, iar comenzile pentru export au alunecat de la 58 în noiembrie, la 48 în decembrie”, arată datele Barometrului Industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO