Industrie

Producţia industrială a înregistrat un avans de 1,7% în 2016

Producţia industrială a înregistrat un avans de 1,7%...

Autor: Cristina Bellu

10.02.2017, 09:16 95
Producţia industrială a crescut în 2016 cu 1,7% ca serie brută comparativ cu 2015, creştere susţinută de avansul de 2,6% al industriei producătoare, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada analizată industria extractivă a scăzut cu 15,8%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

În luna decembrie 2016, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 13,3%, ca efect al scăderii industriei prelucratoare (-15,6%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 8,2%, respectiv cu 1,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a  crescut faţă de luna precedentă cu 1,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria extractivă (+1,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică (+1,3%) şi industria prelucrătoare (+0,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,6%, pe fondul creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,7%) şi industriei prelucratoare (+3,7%).

Industria extractivă a scăzut cu 8,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9% ca efect al creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,4%) şi al industriei prelucratoare (+4,3%).

Industria extractivă a scăzut cu 7,3%.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO