Companii

Îngheţurile târzii din primăvară au stricat producţiile viticultorilor. Viti-Pomicola Sâmbureşti: La soiurile albe am pierdut 50% din recoltă, în schimb la soiurile roşii avem producţie bună

Îngheţurile târzii din primăvară au stricat...

Autor: Roana Rotaru

01.09.2017, 00:05 233

Ioan Manea, directorul executiv al Viti-Pomicola Sâmbureşti, parte a grupului Valvis Holding deţinut de Jean Valvis, compania sub care funcţionează Domeniile Sâm­bureşti, spune că temperaturile scăzute din primăvară au înjumătăţit producţia de struguri de soiuri albe, din care se fac vinurile Chardonnay şi Sauvignon Blanc.

Businessul lui Jean Valvis este ferit însă de probleme în cazul soiurilor roşii, care au producţii bune, iar paguba înregistrată la soiurile albe urmează să fie despăgubită de asigurător, potrivit reprezentantul companiei.

 „Din punct de vedere cantitativ, la soiurile albe, care sunt în general soiuri mai timpurii, am înregistrat pierderi în urma valului de ger din luna aprilie (…) Am pierdut, probabil, 50% din recoltă. Vom încasa o despăgubire de la asigurător, dar noi avem nevoie de struguri. La soiurile roşii, în schimb, avem producţie foarte bună. Nu am fost afectaţi de ger, iar calitatea este excelentă“, a declarat pentru ZF Ioan Manea, directorul executiv al  Viti-Pomicola Sâmbureşti, din Câmpu Mare, judeţul Olt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO