Companii

Investitie de 1,5 mil. euro intr-un depozit de anvelope

12.11.2004, 00:00 39

Compania olandeza Heuver Banden, producator al cauciucurilor Flamingo, investeste prin intermediu filialei sale din Romania - Heuver Tyrecenter - peste 1,5 milioane de euro in constructia unui depozit de anvelope la Cluj-Napoca.
Pe langa depozit, care va avea o suprafata de 2.500 de metri patrati, compania va asigura un pachet de servicii alcatuit din vanzarea de cauciucuri, reglajul de directie, precum si montarea anvelopelor.
"Piata romaneasca se dezvolta foarte repede, anul trecut inregistrandu-se o crestere la vanzarile de anvelope cu cel putin 80% fata de 2002. In Transilvania, prezenta autostrazii va reprezenta un atu pentru toate firmele din domeniu", a declarat Bertus Heuver, asociat al Heuver Banden Olanda.
"Ne propunem sa crestem cu 100% ponderea clientilor finali, pentru ca, in prezent reteaua de dealeri asigura 90% din vanzarile companiei. Noul depozit este destinat segmentului de retail, dar nu vom neglija nici consolidarea distributiei prin dealeri", a mai adaugat Bertus Heuver. El considera ca noua locatie va fi extrem de utila si pentru companiile din domeniul transportului, datorita serviciilor oferite non-stop in cele doua service-uri destinate exclusiv transportatorilor.
Conducerea olandeza mizeaza in 2005 pe o cifra de afaceri de doua milioane de euro. "Estimam ca se va produce o dublare a vanzarilor pe care le realizam in prezent, dar e o cifra de afaceri care poate fi atinsa in conditiile in care vom creste forta de munca de la sapte angajati in prezent, la cel putin 50 o data cu deschiderea depozitului", a afirmat reprezentantul companiei olandeze.
Heuver Tyrecenter a fost infiintata in 1999 la Cluj-Napoca, avand ca obiect de activitate vanzarea de anvelope in regim en-gros. Firma este unic importator in Romania pentru cauciucurile Flamingo, brand-ul propriu al Heuver Banden, care reprezinta 70% din vanzarile firmei. Alaturi de acest brand, firma clujeana comercializeaza anvelope produse de Michelin, Bridgestone sau Pirelli.
"In viitor, concurenta cea mai mare va veni din partea furnizorilor nostri, producatorii de anvelope care au inceput sa aiba capacitati de productie in tara", a spus Bertus Heuver.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO