Companii

Investitie de 2 mil. euro la Plastor Oradea

21.02.2005, 00:00 92


Conducerea companiei Plastor din Oradea, producatoare de articole din materiale plastice, a anuntat derularea unui program investitional de aproape doua milioane de euro pentru retehnologizare.


"Ne propunem sa dezvoltam strategia de injectare a maselor plastice. In acest sens, vom completa si vom moderniza parcul de masini de injectat, precum si instalatiile auxiliare necesare acestui proces", a declarat Ion Seres, director general al firmei.


Anul trecut, firma oradeana a investit 1,6 milioane de euro in perfectionarea tehnologiei de fabricatie a matritelor de injectat.


Conducerea Plastor a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de peste 14 milioane de euro, cu 15% mai mare decat in 2004. In ultimii ani, vanzarile producatorului din Oradea au crescut constant, firma incheind anul 2004 cu o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro, cu 20% mai mare decat in 2003.


Oficialii firmei spun ca aceasta evolutie s-a datorat cresterii productiei in domeniul pieselor tehnice si al articolelor de gradina. Anul trecut, 55% din productia Plastor a ajuns pe pietele Europei de Vest, iar 45% pe piata romaneasca. Pe plan extern unul dintre cei mai importanti clienti este compania adidas - Salomon, pentru care Plastor produce clapari, legaturi de ski si patine cu rotile.


Plastor a fost privatizata in totalitate in anul 1994, prin metoda MEBO, actionariatul fiind reprezentat de 450 de persoane, salariati ai firmei. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO