Companii

Investitie de 5,5 milioane de dolari in Delta

25.02.2005, 00:00 33

Compania Delta Nature Resort a investit 5,5 mil. $ (4,2 mil. euro) intr-o ministatiune de lux in localitatea Somova din Delta Dunarii, care va deveni operationala in luna mai a acestui an, a declarat pentru ZF Diwaker Singh, presedintele companiei si fost sef la Zapp.



Statiunea va cuprinde 30 de bungalow-uri de lux, fiecare dintre ele incluzand living, dormitor, baie si o curte interioara. Complexul va avea si un club, care va cuprinde restaurante, baruri, sala de conferinte, sala de jocuri si centru de sanatate. De asemenea, statiunea va avea o flota proprie de 20 de barci dotate cu echipament de pescuit, dar si de vehicule de teren.



O echipa de ghizi, angajati ai statiunii, va insoti turistii in diferite zone, pentru bird-watching, pescuit si observarea naturii.



Singh crede ca un mare avantaj este faptul ca Romania are o legatura buna pe calea aerului cu cele mai importante capitale europene, cu o durata a calatoriilor de pana in trei ore.



Tarifele vor fi de 292 de euro de persoana pe noapte in perioada iunie-octombrie si de 194 de euro in restul anului, in aceste preturi fiind incluse si transferul cu masina de la Otopeni in Delta si inapoi, micul dejun si pranzul.



"Nu ne concentram pe turismul de masa. Tinta noastra sunt turistii de lux din strainatate. Pentru acesti turisti, tarifele nu sunt deloc mari, tinand cont ca intr-o statiune similara din Africa pretul unei nopti de cazare se ridica la 500-600 de lire sterline (700-980 euro) pe noapte", spune Singh.



El se asteapta ca in primul an de functionare statiunea sa atinga un grad de ocupare de 60% si ca cei mai multi turisti sa vina din Anglia, SAU si Japonia. Potrivit lui Singh, investitia in complexul de la Somova se va amortiza in circa cinci ani.



Compania Delta Nature Resort are capital majoritar britanic, restul actionarilor fiind persoane fizice romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO