Companii

Investitie de 9,5 mil. euro la Aro Palace din Brasov

16.03.2004, 00:00 21

Hotelul Aro-Palace din Brasov va fi modernizat si clasificat, in 2005, la patru stele plus, dupa finalizarea unor lucrari de 9,5 milioane euro, reprezentind cea mai mare investitie in sectorul hotelier din Brasov din ultimii 20 de ani, a declarat Traian Caudus, director in cadrul SIF Transilvania.
"Lucrarile au inceput in vara trecuta si pina acum au fost cheltuiti circa patru milioane de euro. In acest an, investitiile vor depasi cinci milioane de euro, modernizarea fiind etapizata pentru a mentine o parte din camere in circuitul turistic", a precizat pentru MEDIAFAX  Caudus, directorul Directiei de Strategie din SIF Transilvania, actionarul majoritar al societatii care administreaza hotelul.
Proiectul va fi finalizat la sfisitul acestui an sau inceputul lui 2005.
Hotelul, clasificat la trei stele, va dispune dupa reamenajare de o noua sala multifunctionala, cu 450 de locuri, si un centru de sanatate cu piscina proprie.
Finantarea lucrarilor este asigurata de societatea Aro-Palace, proprietarul hotelului, din surse proprii si prin intermediul unui credit bancar.
In afara de aceasta investitie, firma are planificate lucrari de modernizare si la hotelul Coroana, de doua stele, cel mai vechi hotel din Brasov, construit in stil baroc.
"Lucrarile ar putea incepe anul viitor, valoarea lor fiind evaluata la cinci milioane de euro. Trebuie sa obtinem insa toate autorizatiile necesare, pentru ca este o cladire veche si trebuie protejata. Hotelul Coroana va fi ulterior clasificat la patru stele", a afirmat Caudus.
Societatea are in patrimoniu hotelurile Aro-Palace, Capitol, Coroana, Postavarul si Aro Sport, toate din Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels