Companii

Investitie franceza langa Pitesti: 68 mil. euro in 4 ani

29.03.2004, 00:00 35

Compania Auto Chassis International (ACI), membra a grupului Renault, a inaugurat la Mioveni - Arges, o unitate de productie care va furniza subansamble uzinelor grupului francez din Romania, Slovenia si Turcia, in care va investi 68 milioane euro in urmatorii patru ani.
Filiala ACI Romania este situata in zona industriala a furnizorilor Dacia si va livra componente pentru platforma comuna a modelelor Renault Clio si Nissan Micra, precizeaza un comunicat al ACI.
ACI a fost desemnata furnizor-expert pentru viitorul model Dacia, X90, care va fi lansat in Romania in toamna acestui an si va fi produs ulterior si in alte tari.
Investitiile vor fi orientate catre renovarea si constructia de noi cladiri, achizitia si instalarea de utilaje de productie. ACI Romania are peste 700 de salariati.
Anul trecut, ACI Romania a realizat o cifra de afaceri de noua milioane de euro si estimeaza pentru acest an o crestere la 15 milioane de euro. Pentru 2005, firma previzioneaza dublarea cifrei de afaceri la 30 milioane euro.
ACI a fost infiintata in anul 1999 ca subsidiara detinuta integral de grupul Renault. In afara de Romania, compania are doua uzine in Franta si cite una in statele Unite si Brazilia. Cifra de afaceri a ACI este de un miliard de euro anual.
Romania a devenit in ultima perioada o locatie cautata pentru producatorii de componente auto.
Astfel, soua companii germane si una japoneza au anuntat in februarie ca se pregatesc sa investeasca sume considerabile in constructia unor capacitati de productie in Romania, motivul fiind acelasi pentru toate trei: oportunitatile oferite de industria auto autohtona si perspectivele de dezvoltare a acesteia.
Firma H.G. Vermogensverwaltung GmbH a ales deja amplasamentul viitoarei fabrici - un teren de circa 7.000 de metri patrati din parcul industrial de linga Timisoara - unde va produce matrite pentru componente auto.
Tot in Ploiesti, concernul japonez Yazaki, unul dintre principalii furnizori mondiali de componente pentru industria auto, intentioneaza sa investeasca in construirea unei fabrici de cablaje si elemente de bord pentru automobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels