Companii

Investiţie germană într-o fabrică de jucării la Mârşa, comună din Sibiu cunoscută în trecut pentru producţia de armament

Investiţie germană într-o fabrică de jucării la...

Autor: Luciana Georgescu

23.06.2014, 10:33 1700

O firmă cu sediul în Mârşa – localitate cunoscută în trecut pentru producţia de armament – va construi o fabrică de jucării, cu o hală de producţie ce peste 5.000 de mp şi cu cel puţin 300 de angajaţi, conform planurilor iniţiale, scrie publicaţia locală Turnul Sfatului.

Proiectul fabricii celor de la SC Hape Manufactur SRL a trecut de etapele necesare obţinerii avizelor de mediu. Intenţiile investitorilor germani sunt de a ridica fabrica de jucării la ieşirea din Avrig înspre Poiana Neamţului. Planurile iniţiale prevedeau începerea construcţiei noii fabrici la începutul acestui an. ”Deocamdată nu putem da mai multe informaţii”, au declarat reprezentanţii SC Hape Manufactur SRL pentru Turnul Sfatului.

300 de angajaţi pentru început

SC Hape Manufactur SRL este parte a grupului german Hape Holding, unul din cei mai mari producători de jucării realizate din materiale ecologice, prietenoase cu mediul, la nivel mondial. Într-un anunţ postat anul trecut pe un site de specialitate, reprezentanţii din România ai companiei germane anunţau că în fabrica de la Avrig vor lucra la început aproximativ 300 de persoane, în viitor numărul celor angajaţi ”putând creşte până la 1.000”. ”Fabrica de la Avrig va fi a treia construită în afara Germaniei. Noua fabrică (întinsă pe aproximativ 65.000 mp) va fi împărţită în patru unităţi de producţie distincte: două pentru produse realizate din lemn, una pentru produsele cusute (croitorie) şi una pentru produse obţinute prin turnare sau injectare (plastic)”, se arată în anunţul respectiv.

La data postării acestuia, reprezentanţii Hape Toys estimau că, dacă în primăvara lui 2014 începe construcţia fabricii, la jumătatea anului viitor (2015) ar urma să fie produse primele jucării.

”Hape intenţionează nu numai să producă jucării în fabrica proprie de la Avrig, dar să şi colaboreze în acelaşi timp şi cu alte companii din România, care pot furniza materie primă, ansamble, subansamble sau produse finite”, se mai arăta în anunţul respectiv.

Citiţi mai multe despre fabrica de jucării pe www.turnulsfatului.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO