Companii

Investitie pentru reconditionarea echipamentelor medicale

17.01.2005, 00:00 37

Compania clujeana Temco va investi anul acesta peste 4 milioane de euro pentru a infiinta la la Cluj un centru de productie de componente pentru aparatura medicala, precum si de reconditionare a echipamentelor din industria sanitara.
In acest scop, Temco s-a asociat cu o companie americana, Block Imaging International, specializata in reabilitarea aparaturii medicale de orice tip, si va infiinta o firma pentru reconditionari si upgrade, destinata aparaturii medicale.
"La inceputul anului 2006, vom incepe productia pe platforma Clujeana. Vom construi componente si vom repune aparatura medicala existenta la parametri normali de functionare", a declarat pentru ZF Transilvania Pompiliu Manea, director general al Temco.
Conducerea companiei asteapta ca, dupa primul an de productie, veniturile realizate din acest sector sa ajunga la 1,5 milioane de euro.
In prezent, firma clujeana este axata in principal pe importul si distributia de echipamente medicale, iar infiintarea noii societati este realizata pentru a majora productia proprie (in prezent doar 3% din cifra de afaceri a firmei provine din productie), dar si pentru a oferi un serviciu nou pe piata regionala.
Temco a investit deja peste 200.000 de euro in renovarea unei hale de productie de 2.000 de mp situata in zona industriala a Clujului, care va deveni centru de productie din 2006.
Anul acesta, firma si-a stabilit un target de vanzari de un miliard de lei pentru fiecare zi de lucru, adica aproape 6 milioane de euro pe tot anul. In 2004, Temco a efectuat rulaje de 4,4 milioane de euro, cu 15% mai mari decat in 2003.
Firma clujeana este reprezentant exclusiv in Romania pentru peste 30 de producatori de aparatura medicala din toata lumea, acoperind toate domeniile sanitare.
Clientii companiei sunt in principal spitalele si unitatile sanitare din tara, deservite de o retea de distributie alcatuita din zece puncte de lucru si cinci magazine aflate in puncte strategice la nivel national: Cluj, Bucuresti, Constanta, Alexandria si Craiova.
Compania Temco (Tehno Electro Medical Company) a fost infiintata in 1990 la Cluj de catre Pompiliu Manea, unic asociat al firmei. In perioada 1999-2004, rulajele realizate de Temco s-au situat intre 3,5 si 4,4 milioane de euro. Cifra de afaceri atinsa in 2004 este cea mai mare din ultimii cinci ani.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO