Companii

Investitii de 10 milioane de euro in statiunea Stana de Vale

19.08.2004, 00:00 148

Grupul de firme European Drinks, detinut de oamenii de afaceri Viorel si Ioan Micula, va investi peste 10 milioane de euro in statiunea bihoreana Stana de Vale pana la sfarsitul anului 2005.
Pana in prezent, grupul a investit peste cinci milioane de euro in reabilitarea, renovarea, extinderea, utilarea si mobilarea complexului hotelier Iadolina din Stana de Vale, restul banilor urmand sa fie destinati construirii de noi obiective turistice.
?Intentionam sa construim o partie de schi de peste 3.000 de metri, o piscina si un hotel. Capacitatea de cazare va creste in sezonul viitor cu peste 50% prin redarea in circuitul turistic a noilor obiective de cazare din statiune. Cresterea capacitatilor de cazare va sustine investitia in noua partie de ski, conceputa a fi cea mai lunga din tara", a declarat pentru ZF Transilvania, Marius Zamfir, director general Transilvania Tour, companie membra a Grupului European Drinks.
Transilvania Tour a demarat programul investitional prin modernizarea capacitatilor de cazare de la Hotel Iadolina si a vilelor Izvorul Minunilor, carora Ministerul Turismului le-a retras certificatul de clasificare inainte de 1998. Patru din cele cele sapte vile renovate deja, sunt clasificate la trei stele, iar trei dintre ele la patru stele, fiecare fiind dotata cu bucatarie proprie, complet utilata, doua dormitoare, living, minibar, baie cu jacuzzi, aer conditionat. Hotelul Iadolina, cotat in prezent cu trei stele, are peste 150 de locuri de cazare in 77 de camere duble si 5 apartamente. Pana la sfarsitul acestui an vor fi finalizate lucrarile la Vila Liliacul, prima vila de cinci stele din Stana de Vale si incepe renovarea Vilei Cerbul, cu 40 de camere duble, care va deveni un motel de 3 stele.
In anul 1998, Grupul de firme European Drinks a cumparat de la Fondul Proprietatii de Stat pachetul majoritar de actiuni la SC Iadolina SA Stana de Vale. ?Am propus un amplu program de investitii care urma sa cuprinda reabilitarea tuturor activelor societatii si dezvoltarea infrastructurii turistice pentru a reda acestei statiuni faima de Perla a Apusenilor care a consacrat-o odinioara in circuitul turistic national si international", a mai adaugat Zamfir care a sublinat ca intreaga investitie s-a realizat in regie proprie, de catre firmele din Grupul European Drinks.
In prezent, obiectivele turistice din statiunea Stana de Vale fac parte din patrimoniul SC Transilvania Tour SA, care mai are in administrare si Complexul hotelier "Crisana" din Baile Felix si Pestera Ursilor din Chiscau. Societatea are 155 de salariati, din care 73 lucreaza in Stana de Vale.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO