Companii

Investitii de 4 mil. dolari in La Fantana anul acesta

21.02.2003, 00:00 44

Compania La Fantana, liderul pe piata serviciilor de distributie a apei prin sistemul water cooler, va investi anul acesta peste 4 milioane de dolari  pentru dublarea numarului de filiale la nivel national si cresterea capacitatii de productie, a declarat pentru Ziarul Financiar Cornel Marian, directorul pentru Romania al fondului de investitii suedez Oresa Ventures, actionarul majoritar al companiei.
Marian afirma ca decizia a fost luata ca urmare a puternicei expansiuni pe care a inregistrat-o La Fantana anul trecut. Banii pentru investitii vor proveni din mai multe surse: aport de capital din partea Oresa Ventures, credite bancare, leasing si credite de la furnizori.
"La Fantana a ajuns la un nivel de vanzari pe care noi il asteptam abia peste doi - trei ani. In 2002, de exemplu, cifra de afaceri a crescut de aproximativ sapte ori. Prin urmare, am hotarat sa sustinem dezvoltarea companiei prin deschiderea a inca sase filiale, firma urmand sa fie prezenta in toate marile orase ale tarii", a precizat Marin.
Managerul de la Oresa nu a precizat valoarea vanzarilor, mentionand, insa, ca nivelul atins a permis obtinerea de profit inca de anul trecut.
Oresa Ventures a intrat in afacerea La Fantana in 2001, in urma unei investitii initiale de 3 milioane de dolari. Fondul de investitii detine peste 70% din actiunile companiei.
In momentul inceperii activitatii, La Fantana intentiona sa furnizeze acest gen de servicii in principal companiilor din Bucuresti si zona apropiata. Strategia s-a schimbat, insa, anul trecut, cand s-a decis deschiderea de sucursale si alte mari orase.
"Am hotarat sa suplimentam investitia si pentru ca piata de distributie a apei prin sistem water cooler a cunoscut o crestere mare la nivel mondial si a inceput sa fie luata in serios de companii importante precum Nestle, Danone sau Coca - Cola. De asemenea, piata europeana, cu atat mai mult cea din Romania, are un potential foarte mare", a mentionat Marian. 
Oresa a intrat in afacerea La Fantana pentru a creste compania si a o vinde apoi, dupa cativa ani, unui investitor strategic.
Cornel Marian spune ca La Fantana detine o cota de 85% din piata de profil. In prezent, singurul competitor al companiei este firma Cumpana.
In afara de La Fantana, Oresa Ventures mai detine in Romania actiuni la Flanco International (lant de magazine pentru electrocasnice ) si Churchill Media (outdoor). laurentiu.ispir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO