Companii

Investitii de 4 mil. euro la Fan Courier Express

06.07.2005, 20:05 72

Fan Courier Express, a doua companie de curierat intern din tara, dupa cifra de afaceri, are planificate investitii de peste 4 milioane de euro, in 2005.

Compania a fost infiintata in aprilie 2001, in urma unei investitii initiale de un milion de euro, si ofera servicii de transport marfa, curierat, distributie si transport de valori.

"Ne-am orientat spre curierat intern, deoarece in momentul respectiv serviciile de calitate oferite de marile firme internationale erau la preturi destul de ridicate pentru piata romaneasca si se simtea nevoia unei firme cu servicii de calitate la preturi mici", a spus Marius Ivan, director de vanzari al companiei la Fan Courier.

"In 2004 am investit 2,4 milioane de euro in dezvoltarea unei retele de intranet, in parcul auto, numarul de masini ajungand la 637 de autoturisme, autoutilitare si masini de capacitate mare, precum si in sedii si cursuri de calificare si perfectionare ale angajatilor", a declarat Marius Ivan.

Compania bucuresteana de curierat intern a realizat o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, in 2004 si de 3,5 milioane de euro pe primul trimestru din 2005 urmand trendul ascendent al pietei romane de curierat intern, aflata in continua expansiune. "Datorita investitiilor si imbunatatirii calitatii serviciilor, speram ca cifra de afaceri sa creasca cu 40-50% in 2005", a precizat directorul de vanzari de la Fan Courier Express. Aceasta inseamna o cifra de afaceri de 14-15 milioane de euro pentru anul acesta.

"Datorita dezvoltarii economiei romanesti, IMM-urile au mers pe acelasi trend crescator si cea mai mare parte din ele isi externalizeaza serviciile de corespondenta sau transport marfa, renuntand la serviciul de posta traditional sau chiar la propriul parc auto, preferand un serviciu profesionist", a adaugat Ivan. Peste 97% dintre clientii companiei sunt persoane juridice care activeaza in diferire domenii precum: telefonie mobila, teleshopping, piese auto, sistem bancar, media, publicitate, TV, radio.

"Activitatea este sustinuta de aproximativ 900 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca in raport cu dezvoltarea companiei", a spus Marius Ivan. Fan Courier Express ofera servici de curierat atat pe piata din Romania prin cele 240 de reprezentante in tara, cat si in Bulgaria si Turcia prin firma sa TransBalkan. "Din septembrie vrem sa asiguram servicii de curierat si in Grecia, prin TransBalkan", a spus Marius Ivan. Pentru a asigura o acoperire la nivel global, compania a realizat un parteneriat cu FedEx.

Fan Courier Express concureaza cu firmele de curierat intern Cargus, Curiero, Sprint Curier, Ro Express si cu firmele de curierat international TNT si DHL.

lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO