Companii

Investitiile din retail au crescut de doua ori

04.02.2008, 18:53 28

Investitiile in spatii de retail in Romania au crescut, anul trecut, de peste doua ori, la 1,1 miliarde de euro, potrivit unui studiu efectuat de firma de cercetare imobiliara Jones Lang LaSalle, citat de site-ul propertywisebulgaria.com.
In Europa Continentala, excluzand Marea Britanie si Iralanda de Nord, investitiile in spatii comerciale au atins 27,7 miliarde de euro in 2007, in crestere cu 7% fata de anul anterior.
In ceea ce priveste ultimele trei luni ale anului trecut, investitiile au inregistrat un declin raportat la perioada similara a anului 2006 si s-au plasat la 6,6 miliarde de euro. In ultimul trimestru al anului 2006, investitiile in spatii de retail au cumulat 10,1 miliarde de euro.
In total, in cele 25 de tari europene analizate la realizarea studiului s-au realizat anul trecut 43 de tranzactii cu proprietati comerciale, cu 4% mai mult decat in 2006.
Piata germana a asigurat 26% din valoarea totala a investitilor din Europa in spatii comerciale sau 7,3 miliarde de euro, in termeni absoluti.
Rusia a fost una dintre cele mai active piete in ceea ce priveste tranzactiile cu proprietati comerciale in 2007, ca urmare a orientarii investitorilor catre est, in cautarea unor randamente mai mari.
De asemenea, Turcia a semnalat o evolutie favorabila, cu investitii cumulate de 940 de milioane de euro.
In luna ianuarie, Jones Lang LaSalle a raportat un declin al investitiilor totale pentru anul 2007 in sectorul imobiliar european, o consecinta a reducerii cererii pe aceasta piata in a doua jumatate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24