Companii

Ioan Niculae vrea să vândă ruşilor combinatele chimice. Suma ar putea urca până la un miliard de euro

Ioan Niculae vrea să vândă ruşilor combinatele chimice. Suma ar putea urca până la un miliard de euro
07.01.2011, 09:47 294

Miliardarul Ioan Niculae susţine că este în negocieri pentru avinde combinatele InterAgro. După ce a oprit în mare parteactivitatea acestora, Niculae spune că a fost "ajutat" de Guvern săia această decizie. "În cei 16 ani de când a început procesul deprivatizare în România este pentru prima dată când statul mă obligăsă iau o astfel de decizie. Sunt interesaţi atât investitori ruşicât şi din alte state. Cei mai mulţi vor să relocheze fabricile,adică să le demonteze şi să le ducă la ei", a declarat pentruGândul Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, altreilea cel mai bogat om din România, cu o avere estimată de Forbesla un miliard de euro.

Niculae, care este şi patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti,deţine şapte mari companii în industria chimică, printre care senumără Viromet Victoria, Amurco Bacău şi Bio Fuel Energy. Celeşapte companii au avut o cifră totală de afaceri de 148 de milioanede euro în 2010, având un număr de 3.800 de angajaţi. Citiţiinterviul acordat de Ioan Niculae pentru Gândul pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO