Companii

Ioan Popa imprumuta 12 mil. euro de la Banca Transilvania

04.11.2009, 23:18 60

Actionarii producatorului de carne de pasare Avicola Brasovintentioneaza sa aprobe in urmatoarea adunare generalaextraordinara a companiei contractarea unui credit agricol pentruproductie de 50 mil. lei (12 mil. euro) de la Banca Transilvania,potrivit Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul producatorului de carne depasare Transavia din Alba Iulia, controleaza direct peste 70% dinactiunile Avicola Brasov, companie cu o capitalizare de 5,2milioane de euro tranzactionata pe piata Rasdaq a Bursei de ValoriBucuresti sub simbolul AVLE.
Creditul va fi contractat de la sucursala din Brasov a banciipentru o perioada de maxim 360 de zile si va fi garantat cu douaimobile din localitatea Halchiu si terenuri in valoare de peste 6mil. lei (1,4 mil. euro).
Producatorul de carne de pasare Avicola Brasov a finalizat primelenoua luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de 74,7 mil. lei(17,6 mil. euro), in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada aanului precedent, iar profitul a urcat de peste patru ori, la 4,6mil. lei (1,1 mil. euro), potrivit informatiilor transmise decompanie BVB. Veniturile Avicola Brasov din aceeasi perioada aufost de 70,3 mil. lei (16,6 mil. euro), cu 17% mai mari comparativcu rezultatele din primele noua luni ale anului 2008. Cheltuielileau fost de 65,6 mil. lei (15,5 mil. euro), in crestere cu 11% fatade cele ale primelor noua luni de anul trecut, de 58,9 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO