Companii

Irlandezii de la Mivan-Kier au obţinut de la un constructor 7,7 mil. euro în instanţă

Autor: Cristi Moga

11.10.2011, 00:00 205

Firma de construcţii Mivan-Kier, care a realizat pe plan local proiecte precum mallul Liberty Center sau ansamblul rezidenţial New Town, ambele în Bucureşti, şi care se află în insolvenţă, a obţinut în instanţă o despăgubire de 7,7 mil. euro de la constructorul turc Biat Insaat Sanay, care nu-şi onorase obligaţiile dintr-un contract de subantrepriză la construcţia New Town. Procesul a început în 2009, iar decizia a fost dată săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti şi poate fi atacată cu apel şi prevede totodată achitarea de către pârâtă a sumei de 2,8 mil. lei (670.000 de euro) drept cheltuieli de judecată, avocaţii Mivan-Kier fiind de la firma Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Litigiul a pornit de la întârzierile subantreprenorului ce au dus la rezilierea contractului şi finalizarea lucrărilor de către Mivan-Kier şi alţi subantreprenori. "Despăgubirile acordate de instanţă reprezintă sume suplimentare celor reflectate în nivelul contractului de subantrepriză, cheltuite de Mivan-Kier Joint Venture Newpark (actuala Rathenraw Limited) cu ocazia continuării proiectului NewTown Residence, alte costuri suportate de reclamantă cu ocazia rezilierii, avansul nerestituit de către subantreprenor, precum şi dobânzile aferente", au precizat reprezentanţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Reprezentanţii Biat Construction, firma prin intermediul căreia compania turcă acţiona pe piaţa locală, nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO