Companii

ISPE face un proiect de 1 mil. euro pentru interconectarea energetică cu Moldova

ISPE face un proiect de 1 mil. euro pentru...

Autor: Roxana Petrescu

18.12.2015, 00:00 116

Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) va realiza studiul de fezabilitate privind interconectarea sistemelor energetice ale Moldovei şi României în cadrul unui proiect de un milion de euro finanţat de BERD. Institutul este o entitate cu o tradiţie de peste 60 de ani, fiind în spatele tuturor elementelor care azi compun sistemul energetic local.

După anii ’90 compania a început să aibă o prezenţă puternică pe partea de retehnologizări sau de proiecte de mediu, dar lipsa lucrărilor noi este evidentă în finanţele companiei. Dacă în 2010 ISPE avea o cifră de afaceri de 75,6 milioane de lei, anul trecut compania a încheiat exerciţiul financiar cu un business de 37 milioane de lei.

Mai mult, de la 748 de angajaţi în 2010, compania a ajuns la 381 de salariaţi. În acest context, reprezentanţii ISPE au spus recent că încearcă să câştige contracte peste graniţe, primele destinaţii fiind ţările arabe, nişte pieţe tradiţionale ale României de dinainte de Revolţie, dar şi Moldova. ISPE face parte din grupul Romelectro controlat de omul de afaceri Viorel Gafiţa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO