Companii

Italienii de la Enel vor scoate bani din vant din 2010

29.10.2007, 18:47 20

Enel, actionarul majoritar al Electrica Banat si Electrica Dobrogea, va incepe sa produca energie eoliana incepand cu anul 2010 dupa ce grupul italian a preluat integral dezvoltatorul de centrale eoliene Blue Line Bistrita, care poate construi turbine cu o capacitate potentiala de 200 MW.
Investitia pentru realizarea unui singur MW de capacitate instalata este de aproximativ 1 mil. euro, ceea ce ar putea duce investitia italienilor de la Enel in turbine eoline la peste 200 mil. euro pana in 2010. La un pret actual al energiei vandute pe bursa OPCOM de circa 180 lei / MWh, italienii ar scoate din aceasta investitie energie in valoare de circa 94 mil. euro anual. Acesta este al doilea proiect concret prin care Enel ataca piata productiei de energie, dupa ce compania a depus o oferta angajanta si pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Proiectele Blue Line se afla in curs de dezvoltare in zona Dobrogei. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Blue Line a inregistrat afaceri de 0,6 mil. euro si un profit net de 8.000 de euro in 2006.
"Enel face un pas important in construirea unei pozitii in sectorul energiei regenerabile, conform strategiei companiei de a atinge un mix de combustibili echilibrat", au spus reprezentantii Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO