Companii

J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vânzarea medicamentelor prescrise de medicii români mituiţi

Autor: Cojocaru Bogdan

10.04.2011, 16:07 36

Johnson & Johnson (J&J) a obţinut un profit de 3,5milioane de dolari în perioada 2000-2007 din produsele vândute demedicii români mituiţi în acest scop de grupul american de articolefarmaceutice şi de larg consum, potrivit unui document alSecurities and Exchange Commission din SUA.

Într-o plângere depusă la o instanţă americană, Securities andExchange Commission (SEC), comisia de reglementare a valorilormobiliare din SUA, arată că angajaţi ai unei subsidiare româneştiau mituit medicii români salariaţi în sistemul de stat şifarmacişti pentru a prescrie produsele farmaceutice pe carecompania le promova activ.

J&J a ajuns la oînţelegere cu SEC în urma căreia va plăti 70 mil.dolari

"Angajaţii au lucrat cu distribuitorii locali ai diviziei pentrua furniza lichidităţi doctorilor care prescriau pacienţilormedicamente ale J&J. Divizia asigura, de asemenea, excursiianumitor doctori care au acceptat să prescrie medicamenteleJ&J", se arată în document.

Plângerea menţionează că distribuitorii locali au obţinut baniinecesari plăţilor prin primirea de discount-uri la fiecare facturăsau de produse gratuite pe care le puteau vinde. Distribuitoriicolaborau apoi cu doctorii pentru a fi plătiţi pentru medicamenteleprescrise prin intermediul programul guvernamental deasigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO