Companii

Jeans made in Transilvania

23.11.2004, 00:00 31

Compania Dona Credo din Turda, care produce lunar circa 22.000 de perechi de jeans in sistem lohn, si-a anuntat intentia de a incepe confectionarea sub marca proprie a acestor articole.
"Produsele pe care le realizam in prezent sunt destinate exclusiv exportului, cele pe care le vom realiza sub marca proprie vor fi distribuite in tara, dar vom incerca sa le impunem si pe pietele occidentale", a declarat pentru ZF Transilvania Dorina Matei, unic actionar al firmei. Printre clientii externi ai companiei se numara Calvin Klein, Armani, Guess, Rifle, Levi?s, Hugo Boss, Benetton, Versace sau Dolce Gabana.
Dorina Matei spune ca inregistrarea unei marci in Romania dureaza aproape un an, astfel incat cele mai optimiste estimari vizeaza inceperea productiei sub marca proprie la mijlocul lui 2005. ?In paralel cu productia in lohn, vom dezvolta si productie proprie, directa. Vom angaja specialisti in design vestimentar, pentru crearea de colectii, pentru a putea aborda piata si prin participarea la targuri de confectii", a mai spus Dorina Matei.
Pentru a pregati aceasta schimbare, firma a achizitionat anul acesta o linie completa de finisaj pentru productia de pantaloni si o serie de noi automate de coasere si alte aparate electronice.
Dona Credo a intrat pe piata lohnului de jeans in 1998 si de atunci firma executa pantaloni in stilul clasic ?five pockets", fuste si jachete tip bluejeans. Din cifra de afaceri de 200.000 de euro inregistrata in 2003 aproximativ 78% provine din productia de jeans.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO