Companii

KarstadtQuelle nu doar cumpara din Romania, ci si vinde

29.09.2005, 19:05 23

Grupul german KarstadtQuelle SA, proprietarul revistelor de vanzari prin posta Quelle si Neckermann, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de "cateva zeci de milioane de euro", dupa lansarea oficiala a variantei in limba romana a catalogului Quelle.

Compania ar putea introduce si cel de-al doilea catalog al sau, Neckermann.

"Vom testa piata. Daca aceasta se va dovedi matura si pregatita, vom aduce si Neckerman", a declarat Aliz Tepfenhart, administratorul Quelle Romania. El nu a dorit sa indice o cifra de afaceri pentru acest an. "Din planificarile noastre vor fi cateva zeci de milioane de euro. Cert este ca ne propunem sa ajungem pe primul loc in Romania in ceea ce priveste piata comertului prin posta", a spus Tepfenhart.

KarstadtQuelle este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul firmei Quelle, care a lansat in luna august a acestui an primul catalog in limba romana. Acesta a fost realizat intr-un tiraj de 100.000 de exemplare, o treime fiind epuizat dupa aproximativ o luna.

"Quelle activeaza pe piata din Romania din 1992 ca si cumparator pentru articolele de mobilier apreciate in Germania si Austria", a mai spus Tepfenhart. Potrivit reprezentantilor companiei, intrarea cu activitati comerciale pe piata romaneasca face parte din strategia de extindere in zona Europei Centrale si de Est.

In aceasta zona compania este prezenta in Slovacia, Polonia, Cehia, Croatia, Serbia-Muntenegru, Slovenia, planurile de extindere vizand Turcia, Serbia, Turcia si Ucraina.

Cifra de afaceri in aceasta regiune a crescut in anul 2004 cu 14%, la 214 mil. euro, fata de 187 mil. euro, in anul precedent. Pana in anul 2008, reprezentantii companiei estimeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la aproximativ 400 de milioane de euro.

Catalogul Quelle are doua editii pe an. Produsele din catalog sunt livrate de la cele doua depozite pe care compania le are in Austria si Germania. Articolele provin atat din tari europene, cat si din Asia. Cei mai importanti parteneri europeni ai grupului in materie de achizitii sunt din Italia si Germania, insa si cei din China, in special la textile. Furnizorii de produse provin inclusiv din Romania. ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO