Companii

Kellogg’s şi-a luat director de HR pentru biroul din Bucureşti

Alexandra Măcinică

Alexandra Măcinică

Autor: Corina Mirea

15.12.2014, 00:04 3238

Kellogg’s, unul dintre cele mai mari grupuri alimentare din lume, cu afaceri de 15 mld. dolari, are, începând din această lună, un director de resurse umane pentru biroul din Bucureşti, deschis în vara acestui an. Cea care se va ocupa de politicile de HR ale se­diu­lui de pe plan local deţinut de gigantul american este Alexandra Măcinică, HR manager-business part­ner pentru Balcani şi Europa de Sud-Est în cadrul P&G în ultimii aproape şapte ani, potrivit informaţiilor publicate pe pro­filul său personal de LinkedIn. Ea a lucrat însă pentru pro­ducătorul de bunuri de larg consum P&G (tot un gigant american)  nouă ani, primul job în cadrul companiei fiind cel de procurement manager pentru zona Balcanilor.

Alexandra Măcinică este licenţiată în administrarea afacerilor (cursuri urmate la Academia de Studii Eco­no­mie din Bucureşti) şi deţine o diplomă de MBA în management de la Uni­ver­sitatea Wales. La începutul carierei, noul HR manager al Kellogg’s pentru Româ­nia a mai lucrat pentru com­panii precum Sigma Publishing House şi Powertek Company ca manager de distribuţie, respectiv director financiar.

În vara acestui an americanii de la Kellogg’s au mutat 80 de joburi din Manchester, Marea Britanie, la Bu­cureşti pentru a-şi diminua costurile şi a reinvesti banii economisiţi în creşterea businessului (dat fiind faptul că salariul mediu din România este de circa 400 de euro net/lună faţă de peste 2.500 de euro cât este în Marea Britanie).

Biroul din Bucureşti a fost creat ca un centru de servicii pentru care gigan­tul are nevoie de oameni specializaţi în IT, finanţe şi distribuţie. La momentul în care ZF a scris despre acest subiect com­pania avea 16 poziţii scoase la con­curs pe site-urile de recrutare online, una dintre acestea fiind chiar cea de HR manager.

Potrivit datelor de pe site-ul com­paniei-mamă, în România există în prezent, cinci poziţii deschise în cadrul Kellogg’s, toate pe zona financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO