Companii

Kenwood a are profit de 2,9 mil. lire sterline

05.07.2000, 00:00 11



Producatorul britanic de aparatura pentru casa Kenwood a obtinut in anul fiscal 1999 un profit brut de 2,9 mil. lire sterline, in crestere cu 2,8 mil. lire sterline comparativ cu anul anterior, potrivit unui comunicat al companiei.

In urma anuntului, actiunile Kenwood au crescut in sedinta de ieri a bursei londoneze cu 7,4% pana la nivelul de 72,5 lire sterline/actiune, informeaza Reuters.

Oficialii Kenwood au anuntat ca aceasta crestere se datoreaza in principal vanzarilor importante inregistrate in a doua parte a anului in Marea Britanie si de asemenea evolutiei pozitive a exportului. Dupa ce vor fi platite toate taxele legale, Kenwood va inregistra un profit net de 1,5 mil. lire sterline, apreciaza acestia.

Pentru anul fiscal 1999, care s-a incheiat la 31 martie, vanzarile companiei britanice au scazut la 145,4 mil. lire sterile de la 154,1 mil. lire sterline cat au fost in 1998, in principal datorita dificultatilor inregistrate in prima parte a anului. Insa in a doua parte a anului vanzarile au crescut cu sase procente comparativ cu perioada similara a anului anterior, principala piata fiind cea britanica urm,ata de pietele tarilor din Estul Indepartat.

Potrivit declaratiilor oficialilor Kenwood, principalul motiv pentru care vanzarile au crescut cu sase procente a fost campania de lansare a aproape 60 de noi produse pe principalele piete de vanzare. Lansarile au transformat imaginea companiei britanice dintr-un manufacturier integrat pe plan vertical intr-o firma capabila sa se adapteze usor la cerintele pietei. O parte a strategiei companiei de recastigare a pietei a fost si reducerea numarului angajatilor la 361 sau jumatate din numarul total avut in 1998.

"In absenta unor evenimente neprevazute care sa influenteze rezultatele financiare ale companiei sau productia acesteia, Kenwood va inregistra si in continuare un progres din punct de vedere al vanzarilor", a spus Colin Gordon, presedintele Kenwood, intr-o declaratie de presa. Potrivit acestyuia, momentul Kenwood a continuat si in primul semestru al anului fiscal 2000, adaugand ca cifrele finale vor fi influentate si de raportul lirei sterlie relativ la dolar sau euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO