Companii

KPMG a inregistrat venituri de 18 mil. euro in 2006, stimulate de cresterea din audit

KPMG a inregistrat venituri de 18 mil. euro in 2006, stimulate de cresterea din audit

Victor Kevehazi, senior partner al KPMG

19.02.2007, 20:16 28

Compania de consultanta si audit KPMG Romania a obtinut anul trecut venituri brute in valoare de 18 milioane de euro, in crestere cu 29% fata de 2005, conform declaratiilor oficialilor firmei.
"Cresterea veniturilor inregistrata de noi a depasit media pietei. Toate cele trei segmente ale activitatii noastre in Romania au inregistrat cresteri importante", a apreciat Victor Kevehazi, senior partner al firmei.
Motorul de crestere a fost componenta de audit, majoritara in businessul companiei. Astfel, veniturile din audit s-au ridicat anul trecut la 10,8 milioane de euro, in crestere cu 35%. In acelasi timp, cea mai ridicata crestere a fost consemnata de segmentul de consultanta fiscala, unde veniturile au urcat cu 50% fata de 2005, pana la 3 milioane de euro.
In domeniul de consultanta de afaceri (advisory), veniturile KPMG pe 2006 au fost de 4,2 milioane de euro, inregistrand un ritm de numai 15%.
Anul acesta, Kevehazi estimeaza ca veniturile companiei sale vor creste cu 15%-25%. "Este insa doar o estimare conservatoare, de inceput de an", spune el. Kevehazi estimeaza piata de consultanta si audit la circa 100 mil. euro la nivelul acestui an, cu un potential de crestere de doua cifre inca multi ani. "Piata de profil va creste cu ritmuri intre 20% si 40% in urmatorii cativa ani", apreciaza el.
"Dezvoltarea noastra nu este limitata de piata, ci de propriile noastre resurse", a declarat Frank Dostalek, presedinte al KPMG pentru Europa Centrala si de Est.
"Una dintre principalele piedici in calea cresterii este procesul indelungat de instruire a fortei noastre de munca. Pentru a crea un auditor bun este nevoie de 2-3 ani, dar piata ofera atat de multe oportunitati, incat aproape ca nu ne permitem sa asteptam atat", a explicat Kevehazi.
In prezent, firma de consultanta are 400 de angajati in Romania si Republica Moldova, dintre care 12 sunt parteneri (pozitie de top-management in cadrul companiei). Numarul de angajati a crescut constant in ultimii ani, iar KPMG a decis sa-si extinda operatiunile intr-un nou sediu, in parcul logistic Victoria Business Park din Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO