Companii

La Armatura Cluj a inceput sa picure robinetul cu profit

23.05.2005, 15:18 17

Producatorul de robinete de uz casnic Armatura Cluj a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 16.600 de euro (617 mil. lei), aproape dublu fata de perioada similara a lui 2004.

In primele trei luni ale anului, Armatura a realizat o cifra de afaceri de 1,45 mil. euro (53,8 mld. lei), in crestere cu 8% comparativ cu 2004, cand vanzarile companiei s-au ridicat la 1,34 mil. euro (54,5 mld. lei). Aceasta crestere se datoreaza de fapt scaderii cursului mediu leu/euro, vanzarile in lei inregistrand o usoara scadere.

"Rezultatele din primul trimestru

s-au mentinut in general la nivelul din 2004, insa trebuie avut in vedere ca activitatea noastra este una aproape sezoniera, din cauza reducerii activitatilor din constructii pe perioada de iarna. Pentru perioada urmatoare asteptam insa o crestere a vanzarilor", a comentat Aurel Elcean, directorul economic al companiei.

Compania austriaca Herz Armaturen a devenit actionarul principal al firmei clujene in urma majorarii de capital derulata la inceputul acestui an, austriecii controland in prezent 44,7% din actiuni.

Actiunile Armatura sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Capitalizarea bursiera a companiei este de 5,3 milioane de euro. andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO