Companii

La trei luni, afacerile La Festa merg dupa buget

10.05.2005, 19:45 24

La Festa Romania, producatorul sucurilor naturale Tedi, a inregistrat pe primul trimestru al acestui an o crestere a cifrei de afaceri cu 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Compania nu a dat publicitatii valoarea vanzarilor.

Pana la sfarsitul anului, compania asteapta o crestere de 30% a cifrei de afaceri.

"Rezultatele noastre se incadreaza in nivelul bugetat pentru acest an. Pana acum putem vorbi de o crestere cu 25% fata de anul 2004. Investitia in fabrica de la Valenii de Munte este aproape gata, iar in decursul acestui an vom concretiza si alte planuri de investitii", a declarat Krzysztof Grabowski, presedintele La Festa Romania. El nu a dorit sa precizeze deocamdata sumele de investit sau directiile in care se vor concentra noile investitii ale companiei.

Pentru fabrica din judetul Prahova, La Festa a investit peste 25 de milioane de euro.

Potrivit unor estimari privind ritmul anual de crestere anuntat de oficialii La Festa, anul trecut compania a ajuns la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, cresterea de 30% prognozata pentru acest an ducand afacerile firmei la aproape 40 de milioane de euro.

"Pentru moment nu avem intentia sa intram pe alte segmente de piata. Dupa studiile de cercetare realizate de companie, reiese ca produsele noastre se vand la fel in toate regiunile tarii", a mai spus Grabowski.

Cu toate acestea el considera ca cea mai buna "piata" este in Bucuresti. Chiar daca nu intentioneaza pentru moment sa atace noi segmente de piata, compania se axeaza pe diversificarea gamei de produse existente.

Astfel, gamei Coffeeta - crema pudra pentru cafea - i s-au adaugat la mijlocul lunii aprilie arome de caramel si vanilie.

Dupa ce au adaugat gamei "La Festa 3 in 1" sortimentele latte, choco si mocca, compania a lansat la sfarsitul lunii trecute "La Festa 3 in 1" Frappe. Pe acest segment, marcile concurente sunt Elite si Jacobs.

La Festa, una dintre cele mai mari investitii poloneze in Romania, face parte din grupul Maspex, format din sapte companii in Polonia si cinci firme in Cehia, Ungaria, Slovacia, Germania si Romania. Grupul are o cifra de afaceri anuala de peste 210 mil. euro.

dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO