Companii

Lactatele, noua tinta a investitiilor Angst

02.11.2007, 22:29 71

Grupul de firme Angst, unul dintre principalii producatori locali de preparate din carne pe plan local, va investi anul viitor peste 2 mil. euro in constructia a doua ferme de vaci, dupa ce recent a finalizat o investitie de 500.000 de euro in constructia primei ferme de acest fel detinuta de companie.
"Investitia totala in cele trei ferme ar putea ajunge anul viitor chiar si la 5 milioane de euro, dar jumatate din aceasta suma va fi asigurata prin intermediul unor fonduri structurale", a declarat Stefan Padure, vicepresedintele Angst.
El a adaugat ca toate cele trei ferme vor avea circa 1.000 de vaci si vor fi situate in judetul Teleorman. Pentru prima ferma, care va avea o suprafata de circa 250 de hectare, producatorul a achizitionat 300 de vaci de rasa mixta carne/lapte care vor furniza circa 3.000 de litri de lapte pe zi.
"Cu acesta dorim sa aprovizionam fabrica noastra de produse lactate Swissland", a spus Padure.
Angst a incheiat in urma cu trei ani un parteneriat cu compania Big Family din Teleorman, prin intermediul caruia fabrica de lactate produce sub franciza produse comercializate sub brandul Angst in lantul de magazine detinut de producatorul de mezeluri.
"Pana la sfarsitul acestui an intentionam sa achizitionam in totalitate fabrica de lactate din Teleorman, deoarece in urma finalizarii primei ferme avem materia prima necesara pentru dezvoltarea acestui segment de business", a afirmat reprezentantul companiei.
In prezent, fabrica din Teleorman are o capacitate de prelucrare a laptelui de circa 3.000 de litri pe zi, printre produsele lactate comercializate de Angst numarandu-se laptele, iaurtul, sana, branza dulce, casul proaspat si telemeaua de vaca. In urma investitiilor pe care Angst le va face anul viitor, fabrica ar putea atinge la finele lui 2008 o capacitate de prelucrare de 10.000 de litri pe zi, ceea ce inseamna ca aceasta baza de produse va putea fi extinsa.
"In prezent, segmentul de lactate reprezinta aproximativ 1,5% din totalul afacerilor realizate de Angst, dar estimam ca in urmatorii cinci ani acesta ar putea realiza chiar si 10% din rezultatele financiare ale companiei", afirma vicepresedintele Angst.
Angst a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 45 mil. euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit de 1,5 mil. euro, cu un plus de 17% fata de primele trei trimestre din 2006. Pentru finele acestui an, producatorul estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de circa 70 mil. euro, in crestere cu 40% fata de rezultatele obtinute in 2006.
"Dezvoltarea noastra survine datorita cresterii cererii pentru produse de calitate superioara din partea consumatorilor, odata cu cresterea veniturilor la nivel national", a afirmat Padure.
Grupul Angst detine o fabrica de preparate din carne in Buftea, fabrica Salsi din Sinaia, specializata pe productia de salamuri crud-uscate, fabrica Discovery Prodimpex din Cluj si o retea de 30 de magazine proprii. Producatorul si-a marit potofoliul de 100 de produse de preparate din carne cu alte zece produse in primele trei luni ale anului si intentioneaza sa realizeze o noua extindere a acestuia in aceasta toamna prin lansarea unei noi game. Angst este prezent pe piata prin intermediul brandurilor Angst, Salsi, Discovery, .....? la Cluj si Swissland.
Piata preparatelor din carne este estimata la o valoare de peste un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO