Companii

Lafarge numeşte după 16 ani un CEO român

Costin Borc

Costin Borc

Autor: Andreea Neferu

14.07.2013, 21:35 1764

Producătorul de materiale de construcţii Lafarge România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, va avea de la 1 septembrie un nou CEO, pe Costin Borc, fost consilier coordonator al premierului Radu Vasile în anii 1998-1999 şi fost director general al operaţiunilor Lafarge din Serbia.

Borc o va înlocui de la începutul lunii septembrie pe franţuzoaica Sonia Artinian, care conduce Lafarge Româ­nia de la începutul anului trecut şi care recent a fost promovată în funcţia de director general adjunct organizare şi resurse umane în cadrul grupului.

Costin Borc este primul român care conduce operaţiunile locale ale francezilor de la La­farge, care au intrat pe piaţa românească în 1997, după ce au cumpărat pachetul majoritar al Romcim, stindardul industriei locale a cimentului, care avea patru fabrici.

El nu este primul român care a fost recrutat de Lafarge în poziţii de conducere la nivel internaţional. Marcel Cobuz, care a lucrat ca director financiar în cadrul Lafarge România, a condus în ultimii ani operaţiunile grupului francez din Indonezia, respectiv Irak, iar în prezent este prim-vicepreşedinte pe inovaţie la sediul central al Lafarge din Paris, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare profesională LinkedIn.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO