Companii

Lantul Ma Dame vrea sa se extinda

14.08.2007, 18:29 135

Lantul de magazine Ma Dame, unul dintre principalii jucatori pe piata de vestimentatie feminina din Romania, a inregistrat in primele sase luni din 2007 o cifra de afaceri de 3,6 mil. lei (1,12 mil. euro) si un profit de 72.000 de lei ( 25.000 de euro).
Pentru acest an, Bogdan Apetean, actionar majoritar al companiei Ma Dame Stil SRL, estimeaza o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro si un profit de 0,2 mil. euro, in crestere cu 37,5%, respectiv 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Pentru 2008, compania si-a planificat o cifra de afaceri de de 3 mil.euro si un profit de 0,3 mil. euro, potrivit datelor furnizate de reprezentantii Ma Dame. Tot anul viitor, compania va inaugura un nou magazin in mall-ul Sun Plaza, mall ce se va deschide in primavara lui 2008 in sudul Capitalei.
Potrivit declaratiilor lui Apetean, valoarea investitiei in noul magazin de 100 metri patrati va fi de aproximativ 70.000 de euro.
Deocamdata, exista noua magazine Ma Dame, dintre care sase in Capitala si cate unul in Ploiesti, Pitesti si Craiova.
Dupa cum precizeaza acesta, in urmatorii doi, trei ani, brandul Ma Dame ar trebui sa aiba reprezentante si in orasele Constanta, Cluj, Sibiu si Iasi.
"La ora actuala asteptam oferte de spatii comerciale in Constanta, Cluj sau Sibiu. In ultimii ani 'Ma Dame', a fost reprezentata in aceste orase, dar nu printr-o retea de magazine proprii", afirma Bogdan Apetean.
Compania analizeaza de asemenea posibilitatea extinderii magazinelor in afara tarii, insa pana in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie in acest sens.
"La ora actuala colaboram cu o companie care detine patru magazine in Anglia si care cumpara produse din colectiile noastre pentru acestea. Ne gandim inca de pe acum la un magazin in afara tarii", a spus Bogdan Apetean.
Reprezentantul firmei a precizat totodata ca inca nu poate da mai multe detalii despre posibila extindere a Ma Dame pe plan extern.
Ma Dame a fost infiintata in 1996, in prezent avand 118 angajati. Actionarii Ma Dame Stil SRL sunt Apetean Bogdan Andrei (67%) si Talle Elisabeta (33%), potrivit datelor existente la Registrul Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO