Companii

Lichidatorii încep să se cumpere între ei

Autor: Mirabela Tiron

31.05.2011, 23:51 527

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), cel mai mare practicianîn insolvenţă, a preluat compania Solve Insolve Ipurl,administratorul judiciar al Astra Vagoane Arad, fabrică deţinută deCristian Burci.

Aceasta este prima fuziune pe o piaţă care a devenit vizibilădupă ce companii cu afaceri de peste o sută de milioane de euro auintrat în insolvenţă. Rudolf Vizental, pro­prietarul Solve Insolve,nu a făcut publică valoarea tranzacţiei, însă a precizat că aintrat în acţionariatul CITR, fondată de Radu Lotrean, AndreiCionca şi alţi patru parteneri. "Tranzacţia a venit ca o consecinţăfirească a colaborării pe care o începusem în martie anul trecut cuCITR", a spus Vizental.

Solve Insolve este administratorul judiciar al celor mai maricompanii din Arad care au intrat în insolvenţă, respectiv AstraVagoane Arad, cu afaceri de 104 mil. euro în 2009 şi Astral Impexcu afaceri de 120 mil. euro.

"Prin această preluare continuăm politica de expansiuneteritorială şi dezvoltare organizaţională din ultimii doi ani", adeclarat Andrei Cionca, managing partner al CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO