Companii

Liebrecht&wooD: increderea in piata imobiliara este in crestere

26.10.2004, 00:00 30

Vanzarea pentru 20 de milioane de euro a proiectului Militari Shopping Center catre grupul austriac Meinl European Land Limited este un semn al increderii de care se bucura in ultima perioada piata imobiliara romaneasca, sunt de parere reprezentantii Liebrecht&wooD, compania belgiana care a dezvoltat proiectul. Compania a facut primele comentarii oficiale la doua saptamani dupa ce grupul austriac si-a anuntat actionarii de realizarea tranzactiei.
"Dupa ce am activat zece ani pe piata poloneza, achizitia Militari Shopping Center de catre Meinl European Land este una dintre marile realizari ale noastre ca dezvoltator de proiecte in Romania", a precizat Johan Rogiers, director general al Liebrecht&wooD Romania
Peter Weinzierl, membru al consiului director al Meinl European Land, spune ca Militari Shopping Center a reprezentat cea mai buna potentiala investitie din punctul de vedere financiar, tehnic si legal. "In anii urmatori ne asteptam sa vedem o crestere a economiei romanesti, iar capacitatea de extindere a proiectului ofera posibilitati atractive", spune Weinzierl.
Tranzactia este in mod particular importanta deoarece, spun reprezentantii Liebrecht&wood, vanzarea s-a facut in conditiile unei rentabilitati a proiectului de 11%, avand in vedere pretul net al chiriilor.
Militari Shopping Center, a carei denumire provine de la numele cartierului din apropiere, reprezinta un proiect de retail care include suprafete pentru magzine de mare suprafata, intre 1.000 si 10.000 de metri patrati, In prezent, complexul are doi chiriasi, Praktiker (divizia de magazine de bricolaj a grupului german Metro) si Domo (unul dintre cei mai importanti retaileri de produse electronice si electrocasnice de pe piata romaneasca). In aparopierea proeictului se mai afla un magazin cash & carry al grupului Metro.
Suprafata totala dedicata activitatilor de retail poate fi extinsa la nivelul urmatorilor ani, potrivit dezvoltatorului, de la 11.500 de metri patrati cat este in prezent la 55.000 de metri patrati.
Tranzactia dintre Liebrecht&wooD si Meinl European Land este prima realizata pe segmentul comercial al pietei imobiliare romanesti. Pana acum, cele mai mari tranzactii au vizat achizitii de imobile de birouri (cumpararea Opera Center si Europe House de catre doua fonduri de investitii austriece, CA Immo si respectiv Europolis in anul 2003, pentru valori estimate in jurul a 30 de milioane de dolari) sau parcuri industriale (cumpararea Iride Business Park in prima parte a acestui an tot de catre un fond de investitii austriac, Immofinanz, pentru o valoare estimata la 35-40 de milioane de dolari).
Recent, complexul comercial City Mall din sudul Capitalei, dezvoltat de compania Sirius Investitii, a fost achizitionat de Jaguar Development, companie detinuta de o firma din Israel si un om de afaceri grec, printr-o tranzactie de 25 de milioane de euro.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO