Companii

Lovitură pentru Lukoil. Curtea de Apel a respins cererea de anulare a amenzii de 136 milioane lei de la CC

Lovitură pentru Lukoil. Curtea de Apel a respins cererea...

Autor: Carol Dan

09.10.2013, 21:11 406

"Respinge ca nefondată excepţia de nelegalitate invocată de reclamantă. Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare", conform deciziei instanţei.

Consiliul Concurenţei a mai câştigat la Curtea de Apel procesele cu OMV Petrom Marketing, Rompetrol şi MOL, pierzând însă cu ENI.

Consiliul Concurenţei a sancţionat în 2011 companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL Romania Petroleum Products şi Lukoil România cu amenzi care cumulează peste 200 milioane de euro, reprezentând aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010.

Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei a constatat că există dovezi că respectivele companii s-au înţeles în perioada 2007-2008 să retragă de pe piaţă sortimentul de benzină ECO Premium care le genera sub 20% din vânzări şi reprezenta mai puţin de 5% din cifra de afaceri.

Sancţiunea reprezintă un record pentru România şi singura pe piaţa carburanţilor din UE.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO