Companii

Luchi Georgescu si-a marit cu 25% profitul la Meda Prod

Luchi Georgescu si-a marit cu 25% profitul la Meda Prod
04.08.2009, 17:55 196

Meda Prod, producator de mezeluri din Capitala cu afaceri de 23,4 mil. euro in 2008, a finalizat primul semestru al acestui an cu afaceri de 11,5 mil. euro, in crestere cu 44% fata de rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului precedent.

Tot in aceeasi perioada profitul net al companiei a luat un avans de 25%, ajungand la peste 370.000 de euro. 

Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele inregistrate in prima parte a acestui an sunt rezultatul investitiilor realizate in ultimii ani. Producatorul din Capitala a investit in ultimii ani peste 7 mil. euro in constructia unei noi fabrici pentru a creste capacitatea de productie cu aproximativ 60%.

„Ne asteapta o perioada mai dificila, dar speram sa ne pastram rezultatele pozitive obtinute pana acum si la sfarsitul anului. Vom continua investitiile in linia de productie, dar vom creste si prezenta in magazinele de profil. De asemenea, ne vom largi portofoliul de produse prin lansarea unor sortimente noi, astfel incat sa oferim consumatorilor o gama cat mai variata si complexa de produse", a declarat Florin Rizea, director general al Meda Prod.

Rizea estimeaza ca Meda Prod, companie cu peste 200 de angajati controlata de Luchi Georgescu prin intermediul companiei Schimb 47 si Gheorghe Netoiu, va finaliza anul acesta cu o cifra de afaceri de 110 milioane de lei (circa 26 mil. euro), in crestere cu peste 27% fata de rezultatele inregistrate la finalul anului trecut, de 86,4 mil. lei (23,4 mil. euro).

De asemenea, producatorul de mezeluri si-a propus pentru finalul acestui an atingerea unei cote de piata de 3,6% la nivel national, in conditiile in care Meda Prod a inregistrat pe piata din Capitala in primul trimestru al acestui an o cota de piata de 12,88% in volum si 13,1% in valoare.

Ambele cote de piata au luat un avans de cel putin un punct procentual fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO