Companii

Lucianu pleacă după 12 ani din CBRE-Eurisko

Lucianu pleacă după 12 ani din CBRE-Eurisko

Autor: Cristi Moga

03.04.2011, 23:47 316

Radu Lucianu, 42 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţiconsultanţi imobiliari de pe piaţă, a părăsit conducerea firmei CBRichard Ellis, gigantul american care a intrat direct pe piaţalocală în 2008, când a cumpărat firma Eurisko.

El va fi înlocuit pe poziţia de managing director de cătreRăzvan Iorgu, cel care ocupa anterior poziţia de Chief OperatingOfficer, a anunţat firma CB Richard Ellis. Lucianu intenţionează sărămână în imobiliare, dar vizează un proiect pe cont propriu. Els-a angajat la Eurisko în 1999, după ce lucrase timp de şase ani cainginer metalurg în cadrul firmei Romprim. A fost activ în specialîn zona departamentului de birouri, iar în decurs de şapte ani, lamomentul plecării lui Andrei Pănculescu, fost director general alEurisko, Lucianu şi Alexandra Dimofte au devenit managing partneriai firmei, care la acea vreme ocupa a doua poziţie pe piaţa deconsultanţă imo­biliară, după Colliers Interna­tional.

Creşterea pieţei imo­bi­liare din acea perioadă a determinat laînceputul anului 2008 intrarea directă a companiei CB Richard Ellisîn România, când americanii au cum­părat Eurisko pentru 24 mil.euro, după un an 2007 în care firma locală realizase venituri de14,4 mil. euro şi un profit net de 2,4 mil. euro. Americanii l-audesemnat atunci pe Lucianu managing director şi au bugetat la acelmoment creşterea veniturilor la 25 de milioane de euro. Piaţa însăs-a prăbuşit, iar în 2009, singurul an pentru care sunt informaţiifinanciare cu privire la activitatea CBRE în România, veniturilefirmei s-au ridicat la 2,05 mil. euro, în timp ce pierderile aufost de 2,3 mil. euro.

Reprezentanţii CB Richard Ellis spun că Lucianu a plecat dupăexpirarea mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO