Companii

Lupta pentru mediu. În 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară

Lupta pentru mediu. În 5 ani, toate casele din România...

Autor: Alexandra Matei

15.05.2021, 00:07 50357

Gheorghe Ţucu, fondator şi ma­naging partner al Valeg Creative Solutions, se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani, toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hi­bride cu cogenerare solară şi este de părere că este mai folositor şi mai pro­fitabil să se producă energie pen­tru consumul propriu, prin aplicarea stan­dardului Nearly Zero Energy Buildings (nZEB).

„Panourile fotovoltaice hibride cu cogenerare solară sunt o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte res­pec­tiva clădire, iar pe de altă parte, re­duce substanţial factura cu energia a acesteia. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri foto­vol­taice hibride cu cogenerare solară. Solu­ţia pură de energie regenerabilă este cogenerarea solară, care în­seamnă producerea simultană de căl­du­ră şi electricitate, utilizând panouri foto­voltaice hibride pentru consumul pro­priu al locaţiei, nu pentru a vinde în reţea“, a declarat Gheorghe Ţucu, fondator şi managing partner al Valeg Creative Solutions, companie de consultanţă şi inginerie specia­liza­tă în livrarea de soluţii integrate pentru cogenerare.

„Prin astfel de investiţii creşte re­zilienţa reţelei de distribuţie. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA. O astfel de investiţie se recuperează în 3-4 ani de zile, iar durata de viaţă a acestor panouri este de 20-25 de ani.“ a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO