Companii

Magazinele de cosmetice Beautik ajung la 10 locatii

26.10.2007, 21:48 167

Compania Green Net, parte a grupului Farmexim, care include si reteaua de farmacii Help Net, va ajunge pana la sfarsitul anului viitor la o retea de zece magazine de produse cosmetice sub brandul Beautik, in urma unor investitii totale de peste un milion de euro.
In prezent, compania detine cinci locatii (trei in Bucuresti, una in Cluj si una in Iasi), urmand ca luna viitoare sa inaugureze un concept de magazin de hol, situat in Mario Plaza din Capitala.
"In luna februarie vom mai deschide un magazin in centrul comercial Feeria din Baneasa, urmand ca pana la sfarsitul anului viitor sa ajungem la zece magazine. Preferam sa deschidem magazine in locatii cu trafic, in mall-uri, pentru ca este mai greu sa patrunzi pe piata cu magazine la strada", a declarat Andreea Gheorghiu, manager executiv al Green Net. Investitia intr-o locatie Beautik ajunge la aproximativ 200 de mii de euro, dintre care 150 de mii de euro reprezinta bugetul alocat produselor si decorarii magazinului.
Afacerea Green Net, care se ocupa cu importul si distributia de produse dermo-cosmetice pe piata farmaceutica si in retail (supermarketuri si hipermarketuri), a crescut anul acesta cu 30% ajungand la 6,5 mil. euro, iar pentru anul viitor cresterea este estimata la 20%.
"Factorii de crestere sunt atat extinderea gamelor cu noi produse, cat si cresterea numarului de magazine Beautik si extinderea pe piata de distributie", a mai spus Gheorghiu.
Magazinele Beautik importa branduri de cosmetice si parfumuri de nisa din Australia, Franta, Elvetia sau Italia, printre care marci precum Ar457, Skin Doctors sau Rance. Saptamana aceasta, compania a lansat brandul elvetian SwissLine, cu produse aflate la granita dintre farmaceutic si cosmetic. "Produsele se adreseaza unui target de peste 25 de ani cu un salariu peste medie. Pretul produselor se incadreaza intre 100 de lei si 500 de lei", a explicat Gheorghiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO