Companii

Mai multi creditori cer insolventa companiei Consumer Product Network

07.01.2009, 18:53 294

Compania de distributie a bunurilor de larg consum Consumer Product Network (CPN), controlata de investitori straini, cu afaceri de 30 mil. euro in 2007, ar putea intra in stare de insolventa.

Henkel, unul dintre principalii furnizori ai Consumer Product Network, care a incheiat colaborarea cu acesta in luna octombrie 2008, a dat in judecata compania pentru neachitarea unei datorii de circa 92.000 de lei, cerand deschiderea procedurii insolventei.
Acelasi lucru este solicitat in instanta de catre producatorul ciocolatei Heidi si alti doi fosti parteneri ai CPN, toate procesele avand termene de judecata in aceasta luna, potrivit informatiilor publicate de Tribunalul Municipiului Bucuresti.
Consumer Product Network este detinuta de firmele Mavisano Trade Limited, cu un pachet de 70%, si B.T.R. Consulting Limited, ambele inregistrate in Cipru, potrivit informatiilor de la Registrul Comertului. Unul dintre actionarii indirecti ai distribuitorului este Michel Eid, fost membru al boardului de directori non-executivi al grupului din industria farmaceutica A&D Pharma si actionar minoritar al acestuia. Eid nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru comentarii pe acest subiect.
Problemele de lichiditate ale companiei CPN s-au declansat pe fondul pierderii unor furnizori importanti in 2008, printre care Danone (Franta), SSL International (cu branduri precum Durex, Scholl), Energizer (producator de baterii) si 3M (Scotch - Brite), informatii publicate de ZF inca din luna noiembrie. Distribuitorul, cu un numar de 371 de angajati, a inregistrat in 2007 pierderi de 3,66 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor de la Ministerul de Finante. In acelasi an, compania nu si-a atins tinta de venituri de 40 mil. euro, raportand o cifra de afaceri de 30 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO