Companii

Majorare de 0,8 mil. euro la Energoutilaj

13.04.2005, 18:58 20

Actionarii societatii Energoutilaj Bucuresti au hotarat majorarea capitalului social al acesteia cu 28,5 miliarde de lei (0,8 milioane de euro), pana la 100 de miliarde de lei (2,74 milioane de euro). Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui numar de 1.140.000 de actiuni noi, cu valoarea nominala de 25.000 lei/actiune.

O parte din actiuni vor fi oferite gratuit unor terti pentru compensarea unor datorii ale societatii. Actionarii societatii, inregistrati in registrul actionarilor la data de 11 aprilie 2005, vor putea subscrie pentru restul de actiuni, in schimbul unor noi aporturi in numerar. Reprezentantii societatii nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii in legatura cu majorarea de capital. Energoutilaj ofera servicii de motorizare in domeniile constructiilor si transporturilor.

Actionarul principal al Energoutilaj este societatea Electroaparataj Bucuresti, care a achizitionat la inceputul anului trecut pachetul de 71,72% din actiuni de la AVAS, in cadrul procesului de privatizare al societatii. Electroaparataj si-a majorat in acest an participatia in cadrul societatii pana la 78,5%. Cel mai important actionar minoritar al Energoutilaj este fondul de investitii Broadhurst, care detine Electroaparataj. Fondul controleaza 3,4% din actiunile Energoutilaj. Societatea este listata pe Bursa Electronica RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 27.900 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 2,2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO