Companii

Managerii privaţi ai CFR, nicio explicaţie legată de grevă

Managerii privaţi ai CFR, nicio explicaţie legată de grevă

Mediafax Foto

Autor: Mirabela Tiron

17.01.2013, 00:07 944

Noul director general al CFR SA, grecul Dimitris Sophocleous şi cei patru bancheri români, Lucian Isar, Enache Jiru, Florian Kubinschi şi Dan Sandu, numiţi recent în consiliul de administraţie al companiei, în cadrul programului "CEO privat la stat", puşi faţă în faţă cu greva angajaţilor ieri, nu au ieşit cu nicio explicaţie legată de ce anume a cauzat imposibilitatea achitării la timp a salari­ilor angajaţilor şi cum s-a ajuns în această situaţie.

Nemulţumirea salariaţilor a dus la stoparea a 138 de trenuri timp de două ore, pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, numărul pasagerilor afectaţi nefiind făcut public.

"La căile ferate este un dezastru total. Managementul privat de la CFR SA a fost implementat pentru ca banii publici să fie cheltuiţi mai cu chibzuinţă, însă este prea puţin să te rezumi la management privat", a spus Iulică Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, care reprezintă 10.000 de angajaţi din căile ferate.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO